" Problemen zijn geen stopborden maar wegwijzers!"

Voor wie kan ik iets betekenen?

toekijkenVoor alle kinderen en jongeren van 4 tot 25 jaar, en voor hun ouders/verzorgers, die een hulpvraag heeft of een steuntje in de rug nodig hebben. De vragen en problemen die ouders, kinderen of jongeren kunnen hebben, zijn heel verschillend.
Hieronder staan enkele voorbeelden:

Sociaal- emotionele problematiek,

Onvoldoende zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld, (faal-)angst, dwanggedachten, sociale angst en verlegenheid, je niet begrepen voelen, pesten, gepest of genegeerd worden, moeite met emoties (b.v. boosheid, verdriet, je niet kunnen uiten), veel piekeren, je eenzaam voelen, je onbegrepen voelen, depressieve klachten, somberheid, problemen in de omgang met anderen, gebrek aan weerbaarheid/assertiviteit, (extreem) wisselende stemmingen

Lichamelijke klachten waarbij de medische oorzaak is uitgesloten.

Hyperventilatie, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid

Aangeleerde gewoonten

Nagelbijten, duimzuigen, haarplukken, eetproblemen, etc.

Rouw- verlieservaring

Moeite hebben met scheiding, verhuizing, rouwverwerking of een nieuwe gezinssituatie

Gedragsproblematiek

Als je gedrag problemen oplevert, voor jezelf of voor je omgeving. Bijvoorbeeld als gevolg van een leerstoornis, driftbuien, druk of hyperactief zijn, gebrek aan concentratie, verkeerd slaappatroon, tics, dwanghandelingen, zelfbeschadiging, liegen, stelen, antisociaal gedrag.

Ontwikkelingsfaseproblematiek

gedragsproblematiekEetproblemen, slaapproblemen, zindelijkheidsproblemen, leerproblemen, puberproblematiek.

Omgaan met bijzondere eigenschappen

Zoals autisme, dyslexie, hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid, ADHD, PDD-NOS e.d. Deze eigenschappen kunnen zelf niet verholpen worden. Wel kunnen het kind en de omgeving geholpen worden om te leren omgaan met de bijzondere eigenschap. Dit zijn slechts voorbeelden. Wanneer jouw hulpvraag, of de hulpvraag van je kind er niet bij staat, adviseer ik om contact met mij op te nemen. Middels een kort kennismakingsgesprek kan ik je vertellen of ik iets voor jullie kan betekenen.

Wie kan ik niet helpen?

Kinderen en jongeren met ernstige problemen op het psychisch vlak, zoals psychoses en persoonlijkheidsstoornissen.

Indien nodig kan het voorkomen dat ik door verwijs naar een gespecialiseerde arts of een andere therapeut. Bijvoorbeeld wanneer er eerst op lichamelijk gebied verder onderzoek noodzakelijk is, of wanneer een andere behandeling beter aansluit bij het kind.