" Het mooiste wat je kunt worden is jezelf."

Informatie voor kinderen

spelend kindHoi,

Wanneer je deze pagina leest, hebben jouw papa en/of mama het er waarschijnlijk met jou over gehad om misschien hulp in te roepen. Hulp bij een probleem of iets waar jij last van hebt. Of waar mensen uit jouw omgeving zich zorgen om maken. Dit hoeft geen heel groot probleem te zijn. Kleine probleempjes kunnen ook heel lastig zijn. Zeker wanneer ze er voor zorgen dat jij je niet prettig voelt, dat je vaak boos bent of heel snel moet huilen.

Als je dat wil kan ik samen met jou, gaan kijken wat er voor nodig is om je weer prettig te voelen. Eerst komen jouw papa/mama naar mij toe om te kijken of ze denken dat jij het prettig vindt bij mij. Ze kunnen mij dan ook wat vertellen over jou, over wie jij bent, wat je leuk vindt of niet, en waar jij volgens hen last van hebt. Daarna kom jij bij mij om mij te leren kennen. Wanneer je het dan goed vindt, kom je vanaf dan één keer in de week naar mij toe. We gaan dan allerlei dingen samen doen, die jij leuk vindt om te doen. Dit kan van alles zijn, zoals tekenen, knutselen, een spelletje spelen of gewoon spelen, naar een verhaal luisteren, of misschien wel naar buiten met de hond wandelen. We kunnen natuurlijk ook gewoon praten over dingen waar jij mee zit. Jij mag aangeven wat je wel of niet prettig vindt om te doen.

Nadat je vijf keer bij mij bent geweest heb ik weer een gesprekje met jouw papa/mama. Het kan ook zijn dat ik een keer met je meester/juf ga op school ga praten. Maar voordat ik met iemand ga praten, bespreek ik altijd eerst met jou wat ik tegen ze mag zeggen. In dit gesprek bespreek ik met ze hoe ik denk dat we jou het beste kunnen gaan helpen. Daarna kom jij weer een aantal keer bij mij. Wanneer jij of je papa/mama vinden dat je genoeg bij mij bent geweest, ronden we de therapie af. De laatste keer dat je bij me komt, vieren we dan een beetje feest om afscheid te nemen en te vieren dat het weer beter met je gaat.

Groetjes,

Marjon

jippie